Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
U bent hier: Home Nieuws Steeds meer ouderen genieten weer van uitgaan met Stichting Vier het Leven

Steeds meer ouderen genieten weer van uitgaan met Stichting Vier het Leven

20 februari 2017

Samen uit, samen genieten´, dat is het motto van stichting Vier het Leven. Al ruim 10 jaar biedt deze non-profit organisatie ouderen (vanaf 65 jaar) de gelegenheid om onder begeleiding van een vrijwilliger te genieten van de mooiste voorstellingen in het theater, concertgebouw of filmhuis. Ouderen die anders niet de deur uit (kunnen) gaan of het ongezellig vinden om alleen te gaan, hebben zo weer mooie belevenissen om naar uit te kijken en zorgeloos in op te gaan. Het is geweldig om te zien dat het aantal gasten dat gebruik maakt van het aanbod van Vier het Leven, in 2016 wéér is toegenomen. Het contact met andere gasten en met de enthousiaste vrijwilligers is voor veel ouderen van onschatbare waarde. Heerlijk om in de donkere wintermaanden naar mooie voorstellingen te kunnen gaan.

De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk en de persoonlijke aandacht. Zo ging een mevrouw voor het eerst mee naar een theatervoorstelling in Baarn en was erg enthousiast: 'Eigenlijk kon ik nergens meer naar toe, maar bij Vier het Leven wordt er voor me gezorgd, dat is fijn!' Gasten worden persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht door betrokken vrijwilligers. Vier het Leven streeft naar een prachtige belevenis waar de oudere gasten zorgeloos van kunnen genieten. Het resultaat is hartverwarmend: de ouderen hebben weer iets om naar uit te kijken, mee te maken en nog lang van na te genieten. Vriendschappen worden gesloten en onze gasten hebben weer leuke belevenissen te vertellen aan hun kinderen en vrienden.

In de afgelopen jaren heeft de stichting alleen al in de regio Utrecht ruim 500 ouderen weten te bereiken. Dankzij de inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers zijn er meer dan 2.400 deelnames gerealiseerd in deze regio. We gaan o.a. naar Theater Aan de Kom in Nieuwegein, Theater Aan de Slinger in Houten, TivoliVredenburg, De Janskerk en Cinemec in Utrecht.

Gevarieerd programma
Bent u benieuwd naar het aanbod van Vier het Leven? Alle genres, van klassiek, toneel, dans/ballet, cultuur, musical tot cabaret zijn vertegenwoordigd in het aanbod van Vier het Leven. Ouderen maken hieruit hun keuze en melden zich aan bij Vier het leven. De deelnemers betalen de arrangementsprijs bestaande uit het toegangskaartje, consumpties, vervoer en bespreekkosten. Vier het Leven is een goede doelen organisatie die wordt gesteund door gemeenten, donateurs, bedrijven en fondsen zodat de kosten voor de realisatie van haar activiteiten zo laag mogelijk blijven.

U kunt het programma vrijblijvend aanvragen op werkdagen via het landelijke (reserverings)nummer 035-524 51 56. U hoeft geen lid te worden. Het programma wordt per post toegestuurd. Het overzicht met de geselecteerde voorstellingen is eveneens te vinden op: www.4hetleven.nl

Bron: Nieuwsbode Zeist

Rabobank De Gelderlander Kab
Reed Business DOC Opleiding & training IG&D SDC Group TJ