Het lijkt er op dat u deze website in privé-modus bekijkt. Hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet juist werken. Om te kunnen boeken bezoekt u de website in de normale modus.
U bent hier: Home Informatie Over Schouwburg Amphion

Over Schouwburg Amphion

Schouwburg Amphion bevindt zich aan de Hofstraat 159 te Doetinchem en heeft een aangrenzende parkeergarage.

In Schouwburg Amphion bent u verzekerd van een gezellige avond of middag uit. Ieder seizoen kunt u genieten van cabaret, musicals, concerten en andere theatervoorstellingen. De sfeervolle zalen en ruimtes bieden volop mogelijkheden voor zakelijke evenementen.

Zalen en Foyers

Neem een kijkje in de schouwburg via deze virtuele tour.

Historie

Op 12 oktober 1968 opende Schouwburg Amphion in Doetinchem haar deuren. De schouwburg, toen nog gelegen aan het Schouwburgplein, was een verrijking voor cultureel Doetinchem. Toenmalig directeur Henk Raben maakte in 2007 bekend dat er een nieuw gebouw zou worden gebouwd op de plek van het oude Connexxion-terrein. De bouw is in 2008 gestart. In september 2010 is de nieuwe schouwburg geopend door koningin Beatrix. Schouwburg Amphion is het grootste theater in de Achterhoek en de op drie na grootste van de provincie Gelderland. Sinds 2012 is Charles Droste directeur. In januari 2013 werd Amphion door de VVTP uitgeroepen tot het Beste Theater van Nederland 2012. In januari 2017 werd Amphion wederom verkozen door de VVTP als Beste Theater van Nederland 2016. Het is voor het eerst dat een theater voor de tweede keer deze titel wint!

ANBI

Schouwburg Amphion is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). NV Cultureel Centrum Amphion heeft de ANBI-status.
RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) / fiscaal nummer: NL005435614
Met ingang van 1 januari 2014 moeten Algemeen nut beogende instellingen diverse gegevens openbaar maken via een internetsite. Via het internetportaal Federatie Cultuur stelt Schouwburg Amphion diverse gegevens aan u beschikbaar.

Contact

Schouwburg Amphion
Hofstraat 159
7001 JD Doetinchem
Telefoon: 0314 - 376000
E-mail: info@amphion.nl

Openingstijden

Onze kassa is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.
Op deze tijden zijn wij ook telefonisch bereikbaar. 

Rabobank De Gelderlander Kab
Reed Business DOC Opleiding & training IG&D SDC Group TJ